V Přešticích hledejte inspiraci na zdobení kraslic a vajíček

Velkou velikonoční inspiraci najdete v podkroví Domu historie Přešticka v Přešticích. Na výstavě Paličkovaná a malovaná krása svou tvorbu představuje devět známých výtvarnic.

Výstava paličkovaných krajek, kraslic a malovaných vajíček je dílem šikovných žen z Přešticka a Klatov. Podívat se můžete do 14. května 2023. Dům historie Přešticka má otevřeno od úterý do pátku od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. V sobotu, v neděli a o svátcích pak od 14 do 17 hodin.

Jaký je rozdíl mezi organickými a minerálními hnojivy vysvětluje plzeňský zahradník Přemysl Písař. Radí i s jejich správným použitím na jaře a během sezóny.

Od 1. dubna už mohou motoristé jezdit na letních pneumatikách. Vyplatí se „dojezdit" zimní, koupit celoroční nebo přezout na letní? Pro radu jsme zašli za Janem Drncem z plzeňského pneuservisu.

Zaměříme se i na plastová okna, jejich označení štítkem CE. Je tento štítek ukazatelem kvality? Jaký je rozdíl mezi oknem z prvoplastu a okny vyrobenými s příměsí recyklátu? Nekupujeme si u oken vyrobených z recyklátu pouze předražený nebezpečný odpad?

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio