V Říčanech hořela střecha obchodního domu a školka. Škoda půjde do milionů korun

20. duben 2019 20:21

V Říčanech u Prahy hořely solární kolektory na střeše obchodního centra. Oheň zasáhl minimálně střechu budovy. Na místě zasahovaly desítky hasičů, jeden se byl při zásahu zraněn. Jde o bývalý areál lihovaru, spravuje ho Savills CZ. Způsobená škoda dosáhne podle prvních odhadů 12 až 15 milionů korun.

Požár byl ohlášen před 18.00. „Provádíme pomocí termokamery průzkum pod střechou, vyřezáváme tam otvory a vyhledáváme skrytá ohniska,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Podle něj byl kvůli vyššímu počtu zasahujících hasičů vyhlášen druhý poplachový stupeň ze čtyř možných.

„V současné chvíli na místě máme jedenáct jednotek, požární útok je rozdělený na dva úseky. Jeden je nad budovou školky a druhý nad zbytkem objektu,“ popsala pro Český rozhlas Tereza Fliegerová, mluvčí středočeských hasičů. Z Kolína na místo vyrazil protiplynový automobil s dýchací technikou, dodala.

Podle policejní mluvčí Veroniky Čermákové byli na místě i policisté. „Zajišťujeme okolí a dopravu,“ přidala.

Před nebezpečím požárů varuje i Český hydrometeorologický ústav. Kvůli teplu a suchu doporučuje nemanipulovat s ohněm v okolí lesů a travnatých ploch. Výstraha platí až do odvolání.

autoři: ČTK , red
Spustit audio