V Seneckém rybníku je konečně voda. Začalo se využívat hřiště na vodní pólo

30. červenec 2021 14:15, aktualizováno

Téměř čtyři roky čekali plzeňští vodní pólisté na to, až si vyzkouší své nové přírodní hřiště na Seneckém rybníku. Dlouho v něm totiž chyběla voda. Ta se musela připustit do nedalekého chovného rybníka Košinář.

V Seneckém rybníku dlouho scházela voda. V roce 2017 nechalo město rybník vypustit a vyčistit a plzeňským pólistům postavilo betonové hřiště s mezinárodními parametry. Voda v Seneckém rybníku však přibývala velmi pomalu. Když už nějaká voda přitekla, posloužila jako záchrana pro nedaleký chovný rybník Košinář. Kvůli nedostatku vody totiž hrozil úhyn ryb.

Voda dosahuje hloubky až 3 metrů. „Jsem strašně rád, nedoufal jsem, že zde letos budu moci stát a koukat na maximálně připravené a ideálně napuštěné letní hřiště,“ sdělil své nadšení předseda Klubu vodních sportů v Plzni Roman Šolc.

Jedná se o přírodní hřiště, takže kolem sportovců plavou kachny, vodoměrky i vzácné řasy. „Je to jakási vzácná krásně kvetoucí rostlinka, která je plovoucí. Pro nás není problém ji v prostoru toho hřiště sklidit a přesunout do strany,“ uvedl Roman Šolc.

Na Seneckém rybníku se již pořádal mezinárodní turnaj

Minulý víkend proběhl na Seneckém rybníku mezinárodní turnaj. Přijeli i účastníci z Německa. Šlo o 11. ročník, kterého se pravidelně účastní 50 a 100 lidí. „Dolaďujeme s Českým svazem vodního póla turnaj v dorostenecké kategorii. Zatím jsme ve volnějším režimu, netrénujeme jako běžně na bazéně,“ poznamenal Roman Šolc, který věří, že na Seneckém rybníku budou moci trénovat až do poloviny října a poté plynule navážou na sezónu v bazénu na Slovanech. Zatím se na Seneckém rybníce plánují soustředění nebo jednotlivé turnaje.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio