V sobotu bude také v Plzeňském kraji probíhat tradiční sbírka potravin pro sociálně slabé

20. listopad 2020 15:00, aktualizováno

V potravinových bankách a skladech charitativních organizací jsou nyní prázdné regály, a proto se v sobotu bude konat tradiční potravinová sbírka. V Plzeňském kraji do ní lidé mohou přispět svými nákupy ve vybraných obchodech. Kromě Plzně třeba i v Rokycanech, Tachově, Sušici nebo v Klatovech.

Nákupem trvanlivého zboží např. těstovin, konzerv, nebo šamponů je možné pomoci lidem ze sociálně slabších vrstev. V sobotu probíhá v Plzeňském kraji ve vybraných obchodech obvyklá potravinová sbírka.

V Klatovském charitativním venkovním skladu jsou nyní prázdné regály a s nadějí se čeká na první letošní sbírku potravin, která se bude konat v sobotu. „Nejvhodnější jsou trvanlivé potraviny na vaření, takže rýže, mouka, těstoviny, poté i trvanlivé mléko v krabicích ale i přesnídávky, různé konzervy a paštiky,“ sdělila ředitelka klatovské oblastní charity Lucie Švehlová. Pro lidi bez domova jsou potřebné zvláště potraviny, které se nemusí tepelně upravovat.

Sbírka je určená převážně pro lidi ze sociálně slabých rodin, maminky z azylového domu a pro seniory, žijící ve vesnicích, ve kterých působí klatovská pečovatelská služba. „Maminky se snaží nyní vyjít z toho, co mají ve svých zásobách,“ oznámila vedoucí Domova sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni Martina Blažková. Potravin se nyní nedostává, a proto i tento domov netrpělivě čeká na sobotní sbírku.

Sbírka probíhá v sedmnácti vybraných obchodech

Sbírka bude probíhat v sobotu 21. listopadu od 8 do 18 hodin. Lidé budou moci nakoupené potraviny odevzdat dobrovolníkům do připraveného košíku v obchodech v celém kraji, mezi které patří Billa, Albert, Globus, Kaufland, Tesco, Lind a Makro.

Potravinová sbírka - seznam obchodů
autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio