V soutěži Zlatý erb si v Plzeňském kraji vedly nejlépe obce Bělá a Vochov

Město Bělá nad Radbuzou na Domažlicku a obec Vochov na severu Plzeňska mají podle odborníků nejlepší webové stránky v Plzeňském kraji. Zvítězily v soutěži Zlatý erb v konkurenci 27 účastníků. Cenu veřejnosti získala stejně jako loni obec Němčovice na Rokycansku.

V krajském kole se hodnotí webové stránky podle kritérií - povinné informace, doporučené a doplňkové informace, ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost. Starosta Vochova Peter Rada dává všechny informace na webové stránky sám a podle jeho slov, snaží se je průběžně aktualizovat. Za webové stránky získala obec už loni v krajském kole Zlatého erbu 3. místo.

V kategorii nejlepší elektronická služba ocenila porota obec Mladý Smolivec z jihu Plzeňska za bezbariérový přístup na webové stránky. Díky speciální úpravě si je mohou přečíst i zrakově postižení.

Displej

Cílem soutěže je podpořit rozvoj informačních služeb místních samospráv s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Letos se koná již sedmý ročník. Krajská kola vyhlašují kraje ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb. Vítězové jednotlivých kategorií postupují do celostátního kola. Výsledky celostátního kola budou vyhlášeny v pondělí 4. dubna v Hradci Králové.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio