V Tachovském muzeu si můžou hrát děti i dospělí. Výstavu tam má stavebnice SEVA

20. červenec 2022 12:05

Oblíbená stavebnice SEVA má svou výstavu v tachovském Muzeu Českého lesa. Najdete tam do konce letních prázdnin expozici, ve které jsou desítky modelů z této stavebnice.

Jak říká ředitelka tachovského muzea Jana Hutníková, spolupráce s autorem výstavy Petrem Šimrem, který je vlastně patronem projektu Svět kostiček, se už jednou v muzeu vyplatila, proto ho oslovili znovu.

Petr Šimr vše sestavil, včetně úplně nových unikátních modelů z vlastní tvorby. Ve výstavě jsou nejen různá vozidla či stavby, ale také postavy, například Jan Amos Komenský, nebo postava upíra. Je toho opravdu hodně, návštěvníci mají co obdivovat.

Letní prázdniny vždy pro děti

Výstava je zaměřená především na děti, a právě proto je nainstalována přes letní prázdniny. Na děti čeká i malý hrací koutek, kde si mohou zkusit něco postavit. Stavebnice ale neláká jen děti, pravidelně si zde hrají i dospělí návštěvníci a baví je to. Říkají, že SEVA se jim staví lépe, než drobnější lego, které v muzeu vystavovali v loňském roce. A tak vznikají úplně nové modely.

Máte šanci do konce prázdnin

V září loňského roku vznikla komerční řada stavebnic SEVA TECHNIK, která nabízí sestavy vícefunkčních vozidel, ty navrhl právě autor výstavy Petr Šimr. Jak se vlastně dílky skládají, můžete zjistit denně od 9 do 17 hodin. Kromě této výstavy si můžete v muzeu prohlédnout i stálou expozici a také nově nainstalované interaktivní tabule, které vás provedou historií.

Spustit audio