V Železné Rudě začala opět úřadovat Ježíškova pošta

10. prosinec 2021 13:39, aktualizováno

Už jste psali dopis Ježíškovi? Přijde sice už za chvíli, ale stále je dost času na to, dopis napsat a zároveň ho poslat k orazítkování do Ježíškovy pošty. Už tradičně úřaduje třeba v informačním centru v Železné Rudě.

Ježíškova pošta v Železné Rudě

„Máme tu razítka s nápisem Ježíškova pošta Železná Ruda a psaníčkem, pak máme vločku a potom ještě jednou Ježíškovu poštu, ale tentokrát s dárečkem,“ popsala vedoucí environmentálního centra Barbora Kučeravá.

Letošní novinkou je předtištěný dopis pro Ježíška, který si mohou lidé vyzvednout a nechat orazítkovat přímo v centru. „My jsme měli formulář i dřív, byl už ale v takovém stavu, že bylo potřeba udělat nějakou úpravu. A myslím, že nový dopis se hodně povedl,“ doplnila Barbora Kučeravá.

Přání plné Vánoc

Autorkou nového dopisu je Miroslava Frenzlová, která je velkou milovnicí Vánoc. „Vycházela jsem z toho, že mám doma desetiletého chlapečka a myslím, že dopis Ježíškovi by měl vypadat vesele, pozitivně, absolutně vánočně a možná i trochu přeplácaně,“ řekla.

Všechny dopisy a pohledy, které do železnorudského infocentra přijdou, pracovníci následně orazítkují a zasílají zpět odesílateli. Zatím do Ježíškovy pošty chodí ale méně dopisů než v minulých letech. Barbora Kučeravá hlavní zájem očekává až těsně před Vánoci. „Poštu můžou lidé zasílat až do 20. prosince, abychom stihli dopisy a pohledy zaslat zpět na zadané místo. Osobně můžou lidé chodit do infocentra až 22. prosince,“ dodala Barbora Kučeravá.

Ježíškova pošta je v Environmentálním a informačním centru v Železné Rudě otevřena každý den od 8:00 do 17:30 hodin.

autoři: Jitka Englová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio