Václav Noid Bárta & Olga Lounová: Láska se nám může stát

22. září 2022

Láska se nám může stát je titulní melodie filmu Léto s gentlemanem. Výtečně ji nazpívali Olga Lounová a Václav Noid Bárta.

Možná, že jste ten film ještě neviděli, ale zaujala vás jeho ústřední písnička. Film se jmenuje Léto s gentlemanem a jeden z jeho producentů a zároveň představitel hlavní role Jaromír Hanzlík o něm prohlásil, že při jeho tvorbě myslel především na ženy. Druhý z producentů režisér Jiří Adamec s touto myšlenkou vybíral i interprety ústřední písně. Jmenuje se Láska se nám může stát a nazpívali ji Václav Noid Bárta a Olga Lounová.

Oběma se píseň líbila hned na první poslech a jak řekla Olga Lounová, „mám ráda romantické písničky, důležité je, aby ve vás něco vyvolaly, abyste si do nich dosadili svůj příběh, abyste se v nich někde našli. Pokud tato písnička vyvolá v nějaké ženě romantickou emoci, tak je to správně, protože tak to bylo myšleno,“ – tolik zpěvačka Olga Lounová.

Film byl natočen v roce 2018, premiéru měl 14. 2. 2019. Letní romantická komedie Léto s gentlemanem je pozdním debutem dvou umělců: herce Jaromíra Hanzlíka jako scenáristy a televizního režiséra Jiřího Adamce jako filmového režiséra. Název odkazuje na kdysi populární prázdninovou komedii Léto s kovbojem z roku 1976, ve které Jaromír Hanzlík vytvořil roli venkovského mladíka, který se zamiluje do mladé psycholožky z města.

Text hlavní písně filmu Léto s gentlemanem napsala režisérova manželka Jana Adamcová, hudbu Petr Orm a Pavel Orm.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.