Vánoční strom v Plzni bude mít novou výzdobu

22. listopad 2019 11:35
Zprávy

Novou výzdobu bude mít letos vánoční strom na náměstí Republiky v Plzni. Město po několika letech koupilo nové ozdoby i osvětlení a technici právě dokončují instalaci na 15 metrů vysoký strom.

Letošní vánoční trhy na náměstí Republiky v Plzni ozdobí smrk ztepilý. Technici ho před týdnem porazili v soukromé zahradě na Roudné a převezli na náměstí. Teď je strom už několik dnů v rukou pracovníků Plzeňských městských dopravních podniků, kteří na něj věší novou vánoční výzdobu laděnou do modrobílé barvy.

„Nová výzdoba je bílo modrá, už to nebudou ty velké koule, ale vločky a klasické vánoční ozdoby ve tvaru koulí,“ prozradil vedoucí střediska veřejného osvětlení dopravního podniku v Plzni Josef Smolík. „Na špici bude nová bílá vánoční hvězda, bude světelně pulsovat a nové bude i osvětlení v délce 5 tisíc metrů, půjde o led bílé diody s efektem modrého světla,“ pokračoval.

„Nová výzdoba přišla na 700 tisíc korun, město využívalo původní výzdobu od roku 2011, byla technicky zastaralá a bylo tedy nutné ji vyměnit,“ řekla mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková. Vánoční strom na náměstí Republiky se poprvé rozsvítí na první adventní neděli, tedy 1. prosince v 18 hodin.

autoři: Karolína Sedláková , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio