Vánoční zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň slaví 25. výročí

8. prosinec 2022 14:45

Prostřednictvím unikátního rozhlasového radiomostu se ve středu 14. prosince 2022 opět propojí 17 západočeských měst a obcí, ve kterých se uskuteční Vánoční zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň.

Vánoční zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň

Díky rozhlasové technice si budou moci lidé po covidových pauzách na mnoha náměstích zazpívat dvě nejznámější české koledy - Narodil se Kristus Pán a Nesem Vám noviny.

Na hlavních scénách jednotlivých měst bude připraven pestrý program, který obstarají místní sbory a kapely. Vyvrcholení celé akce je v 18 hodin, kdy si ve všech městech najednou lidé společně zazpívají.

Program na hlavní scéně na náměstí Republiky v Plzni bude zahájen v 15:30, provede jím Stanislav Jurík. Koledy předzpívá jako vždy plzeňský sbor Nová česká píseň.

Každý účastník obdrží pamětní list, který je očíslován a slouží jako zpěvníček pro ty, kteří si nepamatují všechny sloky koled. Pro některé účastníky akce se tento pamětní list stal už sběratelským artiklem.

Nemáte-li možnost přijít osobně, stačí ve středu 14. prosince 2022 od 18 hodin naladit některou z frekvencí Českého rozhlasu Plzeň nebo poslouchat živé vysílání na našich internetových stránkách.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio