Ve Stříbře přibudou nová parkovací místa, výstavby bazénu se obyvatelé zatím nedočkají

8. prosinec 2022 19:30, aktualizováno

Stříbro na Tachovsku připravuje na příští rok řadu investic. Město chce opravovat silnice, budovy a vzniknou i nová parkovací místa. Na druhou stranu se ale do některých původně plánovaných investic vůbec nepustí.

„Stejně jako v jiných městech i nás ve Stříbře trápí situace týkající se parkování, jelikož sídliště ani ulice nebyly dimenzovány na to, aby v jedné rodině byla dvě až tři auta. Parkovací místa se snažíme přidávat průběžně. V minulém volebním období jsme od státu vykoupili pozemek blízko náměstí, zde by mělo teď vzniknout 29 parkovacích míst a také nabíječka pro elektromobily,“ říká místostarosta města Karel Lukeš. Aktuálně projektanti pracují na dokumentaci pro stavební povolení. Dále se pozornost vedení města zaměří na severní předměstí, kde plánuje přidat nejen parkovací místa, ale také dvě zastávky MHD.

Úspěšně pokračuje rekonstrukce Plzeňské ulice, zde je položen finální povrch od náměstí směrem ke Smutečnímu vrchu a do konce roku by tento úsek měl být zpřístupněn řidičům pro předběžné užívání. Následovat budou práce s částečnou uzavírkou od Smutečního vrchu kolem benzínové pumpy. Celá rekonstrukce by měla být dokončena v polovině příštího roku.

Zastupitelstvo investuje nejen do infrastruktury, ale také do památek, například do opravy Božího hrobu na Smutečním vrchu. Zde byly zrestaurovány kamenné prvky a v příštím roce by měly přijít na řadu střecha a omítky.

Na pořadu dne měla být v roce 2023 původně také stavba krytého plaveckého bazénu. Vzhledem k aktuální situaci na trhu se stavebním materiálem a energiemi byly ale práce na vyhotovení projektu pozastaveny. Jak uvádí Karel Lukeš, vedení města by se do budování bazénu rádo pustilo v budoucnu, ale v současnosti to bohužel není možné.

autoři: Jakub Kabourek , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio