Ve Stříbře začaly taneční kurzy. Zájem je velký

23. září 2022 08:48, aktualizováno

Základní taneční kurz byl zahájen ve Stříbře a letos se do něj přihlásilo 25 párů. Výuku tance a etikety vedou manželé Naďa a Pavel Cíchovi z Taneční školy Dance Stod.

Účastníci se mají nač těšit, kromě tanců se naučí etiketu stolování, chování se na veřejnosti i v divadle, vázání kravaty a další, jak uvedla učitelka tance Naďa Cíchová. „Naučí se tu dva latinskoamerické tance, pět základních tanců, ale také blues a country. Budou dvě prodloužené, ta první se ponese v duchu pohádkových bytostí, takže si tanečníci už mohou chystat kostýmy. Na další zase bude taneční soutěž. Kurz skončí 3. prosince závěrečným plesem,“ potvrdila Naďa Cíchová.

Tanečníci už nyní přemýšlejí za jaké pohádkové bytosti půjdou. Zatímco mladí muži už mají většinou vybráno, jeden by chtěl jít například za Rumcajse, dívky si ještě nejsou jisté. Mezi krásnými tanečnicemi jsou také Eliška Čechurová a Nina Tjunikovová. „Chceme se naučit nejen tančit, ale i to ostatní, co nám kurz může nabídnout. Už přemýšlíme, jaké kostýmy si připravit na první prodlouženou, ale zatím jsou to jen úvahy,“ dodaly se dívky.

autor: Martina Sihelská | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio