Věk pro nás není překážkou. Odstartoval další ročník výtvarné soutěže pro seniory

17. leden 2022

V minulém týdnu odstartoval 9. ročník výtvarné soutěže pro seniory Věk pro nás není překážkou. Jejím cílem je ukázat, že i senioři dokáží vytvořit hodnotná a krásná díla.

Do soutěže se mohou zapojit lidé od 60 let, kteří žijí v Karlovarském kraji. Vyhlášeny jsou tradičně tři kategorie, kterými jsou: kresba, malba a grafika, dále fotografie a poslední kategorií jsou ruční práce. Letošní ročník přináší jednu změnu v pravidlech, a to, že každý soutěžící může přihlásit pouze jednu svou práci.

O výsledcích výtvarné soutěže bude rozhodovat odborná porota ve složení – Stanislava Petele – profesionální fotografka, Ivana Sedláčková – vedoucí výtvarného oboru na ZUŠ Antonína Dvořáka Karlovy Vary a Jan Samec – ředitel Galerie umění Karlovy Vary.

V každé kategorii budou vyhodnocena tři vítězná díla. Stejně jako v loňském roce bude udělena také cena Českého rozhlasu Karlovy Vary, který se opět stal mediálním partnerem soutěže.

Kdo se může do soutěže přihlásit? Jaké podmínky je třeba splnit? Nejen to prozradila Jitka Čmoková z oddělení vnějších vztahů Krajského úřadu Karlovarského kraje. Poslechněte si rozhovor!

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.