Věřím, že klienti hospice na Svatém Kopečku dostanou novou zahradu, říká Věra Zukalová z Dobrého místa pro život

S pevnou vírou za slovy zakladatelky dobrovolnické organizace Dobré místo pro život stojí i další lidé, kteří jsou ochotní pomáhat druhým. Proč pomáhají? Třeba i proto, že: „Když je vám zle, najděte někoho, kdo potřebuje Vaši pomoc. Pomůžete tím i sami sobě,“ vysvětluje Věra Zukalová.

V anotaci na facebookovém profilu organizace Dobré místo pro život najdete i tato slova: „Máme možnosti, máme kontakty, máme srdce. Organizací, které potřebují pomoc a oslovují nás, přibývá, stejně jako firem a dobrovolníků, kteří pomoc nabízejí.“

Aktuálně si dobrovolníci Dobrého místa vzali na bedra dosud největší projekt –⁠ obnovu zahrady v Hospici na Svatém Kopečku u Olomouce. Relaxační park, výtah pro nemocné, upoutané na lůžko nebo na vozík, terasa, malá kavárna. Prostě kontakt se světem. To vše budou mít (snad) také lidé v poslední fázi života, tedy klienti hospice.

Proč se člověku stane středem života potřeba pomáhat druhým? Jaká energie vzniká mezi lidmi, naladěnými na stejnou vlnu, vlnu pomáhání? Proč jsou dobré vztahy nade vše? A proč spolek Dobré místo pro život nikdy nepožádal a nepožádá o žádnou finanční dotaci?

Také o tom promluvila Věra Zukalová, která byla hostem Zory Ježkové ve studiu Českého rozhlasu Olomouc.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související