Veslaři z Brandýsa nad Labem s Ondřejem Synkem v čele dostali po 75 letech novou loděnici

16. květen 2019 18:29

Klub veslování Kondor v Brandýse nad Labem má nově zrekonstruovanou loděnici. Náklady na stavbu, která začala loni na podzim a skončila letos na jaře, dosáhly zhruba šesti milionů korun.

Nová loděnice nahradila původní budovu z roku 1942. Stará konstrukce byla stržena, zůstaly pouze základy, na které se postavila nová stavba. Město zaplatilo 1,5 milionu, kraj přispěl 500 00 korun. Ministerstvo školství poskytlo spolku 3,6 milionu a klub zaplatil 500 000 korun.

Podle Synka je nová loděnice první etapou obnovy areálu u Labe. Co nejdříve by chtěl klub zahájit stavbu další nové budovy, ve které by vzniklo chybějící zázemí, které je nyní vybudované provizorně. V novém domě by mělo být sociální zařízení, šatny, posilovna, místnost s trenažery nebo klubovna, kde by se členové klubu mohli scházet.

Synek uvedl, že stavba druhé budovy bude finančně náročnější, projekt počítá s částkou kolem 14 milionů. Jde ale o starší podklady, je tak reálné, že cena v současnosti stoupne. I na tuto stavbu bude klub shánět dotace.

Klub veslování Kondor Brandýs se zabývá organizováním veslařské sportovní činnosti. Klub organizuje tréninky, soustředění a jiné formy přípravy a zajišťuje účast svých členů na veslařských závodech. Klub působí na Labi od roku 1942. V současné době má 150 členů, z toho zhruba 70 závodníků v kategorii mládeže a 30 závodníků dospělých. Předsedou klubu je několikanásobný mistr světa ve veslování Synek.

autor: ČTK
Spustit audio