Viktoriáni potvrdili první místo v tabulce výhrou nad Baníkem 2:0

22. září 2014

V 8. kole fotbalové Synot ligy uspěla na svém hřišti plzeňská Viktoria, když porazila Baník Ostrava 2:0. Udržela tak čelo tabulky před dotírající Spartou.

Tou nejdůležitější z celkových devadesáti byla 31. minuta utkání. Za stavu 0:0 nedovoleně zastavil plzeňského Chramostu Filip Kaša, a viděl proto červenou kartu. Viktoriáni navíc získali pokutový kop, který Daniel Kolář proměnil.

Plzeňané se tak ujali vedení a čekalo je zhruba 60 minut přesilové hry. „Museli jsme tam pak udělat nějaké přesuny a už jsme se dopředu moc nedostali. Pořád se nám dařilo přestát šance Plzně a drželi tu jednogólovou ztrátu s tím, že se nám to v závěru snad nějak podaří utrhnout,“ hodnotil ostravský kouč Tomáš Bernady.

Ani při početní výhodě nebylo jednoduché Baník přehrát, připustil trenér Viktorie Miroslav Koubek: “Nepochybně nám pomohla první branka a navíc oslabení Baníku. Přece jen se v deseti hráčích brejkuje hůř. Ale zase to mělo ten nepříjemný efekt, že postavili ten obranný val.“

Až v 75. minutě překonal ostravského brankáře Pavlenku záložník Viktorie Ondřej Vaněk a zvýšil na konečných 2:0 pro domácí. „Můj první gól hlavou v lize,“ usmíval se Vaněk.

Trenér Koubek byl s výsledkem spokojený, přesto by rád viděl v soupeřově síti více gólů. „Šance jsou, možná můžu říct, že mi chyběl ještě jeden gól. Děláme si to těžší, než to můžeme mít,“ myslí si Koubek.

Další zápas čeká viktoriány už ve středu. V Poháru České pošty nastoupí na hřišti Táborska. Deváté ligové kolo pak sehrají Západočeši v sobotu v Brně.

autoři: mch , lpt
Spustit audio