Vláda České republiky prodloužila termín odevzdání daňových přiznání o tři měsíce

17. březen 2020 07:20

Daňová přiznání za loňský rok musí lidé nově odevzdat do 1. července 2020. Finanční správa také nebude udělovat pokuty všem plátcům DPH za pozdní odevzdání kontrolního hlášení.

Finanční úřad zavádí ale i další změny. „Od pondělka 16. března jsou omezeny úřední hodiny pouze na pondělí a středu od 8:00 do 11:00 hodin. Poplatníkům jsou přístupné jen podatelny. V Plzeňském kraji je nyní otevřená pouze jedna pokladna pro platbu daní v hotovosti, a to na územním pracovišti v Plzni. Pokladní hodiny jsou tam také jen v pondělí a ve středu od 8:00 do 11:00 hodin. Ruší se i naplánované rozšíření úředních hodin na období od 23. března do 1. dubna. Dovoluji si apelovat na veřejnost, aby s finančním úřadem komunikovala elektronicky nebo písemně, a k platbě daní využívala bezhotovostní převody,“ popsala mluvčí Finančního úřadu pro Plzeňský kraj Michaela Hošťálková.

Vzhledem k aktuální situaci finanční úřad ruší výjezdy svých pracovníků v rámci kampaně podávání daňových přiznání. „V Plzeňském kraji se to týká výjezdu do Kolince, který byl plánovaný na dnešek, ale také čtvrtečního výjezdu do Nýrska,“ doplnila Michaela Hošťálková.

Nově jsou také uzavřená některá územní pracoviště v Plzeňském kraji. „Až do odvolání jsou dočasně uzavřená územní pracoviště v tak zvaném optimalizovaném režimu 2 + 2. V našem kraji se to týká pracovišť v Horšovském Týně, Horažďovicích, Nepomuku, Stříbře, Sušici a Kralovicích,“ vyjmenovala mluvčí.

Finanční správa nebude podle Michaely Hošťálkové po květnovém startu 3. a 4. vlny Elektronické evidence tržeb tři měsíce dávat pokuty za pozdní registraci k EET a bude plnit ve vztahu k EET spíše poradní funkci.

autor: jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio