Vlček Bubla se rychle zotavuje. Ošetřovatelé ho přemístili do venkovní voliéry

19. říjen 2022 09:15

Příběh mladého vlka, kterého srazilo na konci září auto v Krušných horách na Karlovarsku, má šťastné pokračování. Je po operaci kyčlí a zotavuje se v Záchranné stanici v Pavlovicích u Vlašimi. Jeho zdravotní stav se lepší.

„S kolegy jsme ho už přesunuli do venkovní voliéry. Přivezli jsme ho před týdnem z pražské kliniky. Nejdřív byl ve vnitřní ubikaci v budově intenzivní péče. Každý den se začal lepšit. Už druhý den po převozu začal hezky jíst. Má ještě pořád zvýšené leukocyty, probíhá tam ještě nějaký zánětlivý proces a má antibiotika. Ale vše se zlepšuje,“ uvedla vedoucí stanice Alena Konvalinová.

Čtěte také

Záběry z kamery, kterou do ubikace ošetřovatelé umístili, ukázaly, že se vlk dokonce staví na zadní nohy a různě stěhuje vybavení. „Byla to docela legrace, když jsme si ty záběry prohlíželi. Když se přišlo k němu, tak se tvářil nenápadně, ale v noci tam řádil. Proto byla potřeba ho přesunout ven, protože už není žádný materiál, který by nám nerozebral,“ dodala Konvalinová.

Přestože se vlček Bubla, jak mu začali ošetřovatelé říkat, zotavuje a začíná být aktivní, chodí ho ošetřovatelé dál krmit přímo do ubikace bez jakékoliv ochrany. Vlk jen leží a člověka pozoruje. „Zatím nevyskočil, strach nemám, ale respekt tam je velký,“ říká Kateřina Zinglová.

Co bude s vlkem dál, není jasné. Jeho léčba je ale na dobré cestě. „Nevíme, jestli by fyzicky obstál v přírodě a jak složitý bude proces ho začlenit do nějaké smečky. To si teď nikdo netroufne říct.“

autoři: Věra Hájková , nkr
Spustit audio

Související