Vleky nejezdí, na uměle zasněženém svahu se ale může sáňkovat a bobovat

30. prosinec 2020 13:40, aktualizováno

Přírodní sníh zatím moc není a ski areály s technickým sněhem jsou kvůli opatření proti šíření koronaviru mimo provoz. V Nýrsku ale lidé na vysněženou sjezdovku můžou zajít alespoň na boby a sáně. 

Jít na sáně, boby, brusle nebo lyže. To byla pro mnohé z nás v dětství běžná zábava o zimních prázdninách. Teď ale přírodního sněhu zatím moc není a lyžařské vleky u sjezdovek s technickým sněhem jsou mimo provoz. V Nýrsku proto provozovatelé ski areálu zdarma uvolnili část sjezdovky pro bobování a sáňkování, Denně toho využívají desítky lidí nejen z Klatovska i z Domažlicka.

Podle provozovatele ski areálu Milana Korťáka nemohou podle nařízení vlády provozovat nic jiného, než výdejní okénko s občerstvením. „Proto jsme se rozhodli lidi pustit aspoň na svah, aby mohli být na vzduchu,“ vysvětlil s tím, že pro místní už se atrakce stala samozřejmostí, ale kolem jedoucí lidé jsou ze zasněženého kopce unešení.

„Je to určitě fajn. Co děti mají přes ty svátky dělat, když na lyže ani na běžky nemůžeme, tak se vyřádíme alespoň takhle,“ řekl jeden z návštěvníků areálu. Bobaři a sáňkaři mají v Nýrsku k dispozici 60 metrů spodní části sjezdovky. Malé děti sáňkují na kopečku u lyžařské školy.

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio