Vodárna Plzeň rozjela další opravu. Počítejte s omezením

26. červenec 2022 13:04, aktualizováno

Vodárna Plzeň zahájila obnovu vodovodu a kanalizace v Kotkově ulici. Pro řidiče to znamená dopravní omezení. S komplikacemi kvůli rozšíření kanalizační šachty musí motoristé počítat i na Karlovarské třídě.

Vodovodní potrubí v Kotkově ulici je jedno z nejstarších v Plzni. Pocházet by mělo z roku 1888. Proto je nutné v této ulici vodovod a kanalizaci renovovat. Nyní je v Kotkově ulici uzavřen úsek od ulice Přemyslova ke vjezdu na parkoviště pod CAN.

„Kotkova ulice bude ve třech etapách vždy v některých částech neprůjezdná. Předpokládaný konec dopravních omezení je 30. září 2022,“ doplnila mluvčí Vodárny Plzeň Dana Veselá. Ve druhé etapě se uzavře úsek od ulice Poděbradova ke křižovatce s Husovou ulicí. V poslední se poté přidá uzavření křižovatky Kotkova a Husova. Toto uzavření se dotkne i spojů veřejné dopravy.

Práce na Karlovarské budou trvat déle

Pracuje se také na rozšíření kanalizační šachty na Karlovarské třídě. Oproti původním předpokladům ale stavba potrvá déle. Práce probíhají až v 11metrové hloubce a zkomplikovaly je geologické podmínky. „Velmi omezený je také přidružený prostor určený pro těžkou techniku a materiál. To jsou věci, které stavbu prodloužily a měly by na Karlovarské končit 31. srpna,“ vysvětlila Dana Veselá.

Práce na obnově vodovodní a kanalizační sítě provádí Vodárna Plzeň průběžně a ročně do nich investuje více než 250 milionů korun. Na jaře zahájila také velkou investiční akci ve Zborovské ulici. Tam už je vše kompletně hotovo a od 1. července už je ulice průjezdná pro veškerou dopravu. Položena byla nová kanalizační stoka a pracovalo se také na vodovodním řadu.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio