Volný čas tráví v nemocnici. Student chebského gymnázia už 9 měsíců pomáhá zdravotníkům

15. březen 2021

V rubrice Náš příběh vám představujeme jednoho z dobrovolníků v chebské nemocnici, který se rozhodl péči o pacienty věnovat téměř veškerý svůj volný čas, a to i přesto, že je stále studentem třetího ročníku střední školy.

Vítek Dytrych je na první pohled obyčejným osmnáctiletým klukem z Chebu. Oproti svým vrstevníkům ale tráví poslední měsíce převážně v místní nemocnici. Právě tam pomáhá už devět měsíců po vzoru své matky v péči o pacienty s koronavirem.

Dobrovolnická práce a nemocniční prostředí studenta chebského gymnázia zaujaly natolik, že by teď i on chtěl ve zdravotnictví najít uplatnění nastálo. „Začal jsem tam pracovat v létě, měl jsem to jako letní brigádu. Myslel jsem si, že to na konci léta skončí. Potom jsem tam dále pomáhal,“ popisuje.

„V nemocnici děláme zejména sanitářskou práci, pečovatelskou práci, provádíme ranní hygienu, odnášíme vzorky. Ve volném čase zkrátka pomáhám v nemocnici, mám k tomu kurz zdravotníka zotavovacích akcí od Českého červeného kříže,“ vysvětlil Vítek Dytrych.

Práce ve zdravotnictví ho neodradila. Naopak by v oboru chtěl zůstat i po dokončení studia. Jak celou situaci ohledně koronaviru vnímá, uslyšíte v reportáži:

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související