Vybavte děti na výlet sladkým dezertem z tvarohu

Červen je měsícem školních výletů, o prázdninách na ně plynule navazují výlety rodinné. Sladkou svačinkou uděláte svým dětem radost.

Jana Vlková, autorka květinových kuchařek a lektorka vaření z jedlých rostlin, není přítelkyní plastů. Pokud má možnost si vybrat, dává při skladování a převážení jídla přednost sklu. Na dezert na cesty doporučuje nízkou zavařovací sklenici s širokým dnem a patentním víčkem: „Aby se nám to dobře připravovalo a dětem dobře jedlo. Sklenička od přesnídávky není to pravé, chceme mít hezký dezert s vrstvičkami piškotů a tvarohu.“

Cestovní dezert na výlety pro děti

Ingredience
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 10 piškotů
  • menší jedlé květy na dozdobení

Tvaroh našleháme v míse se šlehačkou. Dochutíme cukrem.

Do sklenice se širokým dnem a širokým hrdlem střídavě skládáme piškoty a přidáváme tvarohový krém.

Jindy tvarohovou náplň ochutíme třeba marmeládou, čerstvým ovocem nebo kakaem.

Můžeme dozdobit jedlými květy.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...