Vysokoškoláci mohou po internetu studovat i na jiných školách

Studenti Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) mohou studovat nově prostřednictvím internetu vybrané předměty i na jiných vysokých školách. Od nového akademického roku si mohou zapsat předměty, které se vyučují na Univerzitě v Hradci Králové a na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a platí to i naopak. Projekt je zatím úplně nový. Pokud se ale osvědčí, mělo by se do něj v budoucnu zapojit daleko více vysokých škol.

Podle slov ředitele Ústavu celoživotního vzdělávání ZČU Jan Hána, studenti tak získají možnost naučit se předmět, který jejich univerzita nenabízí. Mohou se díky tomu setkat i s učiteli a odborníky, s nimiž by se jinak nesetkali. Mimo jiné se tak budou podílet na vzniku nového interuniverzitního studia v Česku.

uživatel u počítače

Studenti získají příslušné studijní materiály, a to často v multimediální podobě, v diskusních fórech. Na chatu mohou konzultovat či diskutovat s vyučujícími o problémech, budou zpracovávat zadané úkoly a testy. Výsledky se budou hodnotit zápočty či zkouškou a samozřejmě příslušným počtem kreditů, které budou uznány ve studijním plánu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio