Z pochvaly od Juraje Herze mě trochu mrazí

29. duben 2014

Na letošním filmovém festivalu Finále Plzeň prezentuje hned tři snímky: Vejšku, Collete a režijní debut Pojedeme k moři. Na nedostatek práce nebo nápadů si nestěžuje. Pivo nepije, holduje dobré kávě a kvalitní whisky. I na to se ho naši posluchači ptali prostřednictvím SMS. A co zajímavého na sebe ještě prozradil?

Že dává přednost trenýrkám před slipy. Moc ho také těší tři roky trvající vztah s herečkou Evou Josefíkovou. Přiznal se nám i k tomu, že si ho po promítání snímku Pojedeme k moři vzal stranou režisér a festivalový porotce Juraj Herz a film mu pochválil. Jiřímu Mádlovi se z toho rozklepala kolena, protože takovou reakci vůbec nečekal.

V tomto měsíci dal Jiří Mádl už pátý živý rozhovor některé ze stanic Českého rozhlasu. A nepřijde mu to nudné, protože rozhlas ho vždy fascinoval. Má podle něj velkou sílu a neopakovatelnou atmosféru. Hádejte, z jakého prostředí bude příští Mádlův film? A o čem? Sice nechce, aby mu nápad někdo „ukradl“, nám to ale částečně prozradil.

Jak vybíral dětské herce ke svému prvnímu režisérskému počinu? Co mu na originální koncepci „filmu ve filmu“ řekl kolega Ondřej Vetchý? A vídá se ještě s někdejším parťákem – snowboarďákem Vojtou Kotkem?

Na tyto a řadu dalších otázek odpovídá Jiří Mádl v dopoledním programu Českého rozhlasu Plzeň.Celý rozhovor s moderátorem Stanislav Juríkem najdete pod odkazem "Přehraje si celý příspěvek".

Spustit audio