Z Velkých Popovic přes Spartu a Plzeň do reprezentace

27. červen 2015

Ve svých dvaceti letech toho hokejista Dominik Simon stihl docela hodně. Stal se příjemným překvapením světového šampionátu v Praze a těší se na případné nabídky ze zámořské NHL. I to prozradil v rozhovoru se Stanislavem Juríkem.

Na hokejový stadion ho přivedli rodiče, bylo to na volné bruslení ve Velkých Popovicích, kde se Dominik narodil. Pak prošel přes Slavii do Sparty, až se ozval Martin Straka z Plzně a zrodil se zatím poslední přestup – do HC Škoda.

V sezóně 2014/15 ho zklamalo umístění plzeňského týmu, tedy vyřazení v předkole play-off od Mladé Boleslavi. Ale i přesto se udržel v kádru národního týmu až do startu mistrovství světa v Praze.

Během turnaje nastupoval převážně ve čtvrtém útoku s Koukalem a Zaťovičem. Na jeden zápas se však objevil po boku o 23 let staršího Jaromíra Jágra, což byl zážitek na celý život. Celkově označil start na šampionátu za neocenitelnou zkušenost, mrzí ho jen konečný zisk „bramborové“ medaile za 4. místo.

Jak vypadá letní příprava HC Škoda Plzeň? Kdo byl největším „hecířem“ v kabině nároďáku? Jak si rozuměl s Vladimírem Růžičkou? A jaký je hokejový sen Dominika Simona?

Poslechněte si v rozhovoru moderátora Stanislava Juríka s útočníkem HC ŠKODA PLZEŇ Dominikem Simonem, pod odkazem "Přehrajte si celý příspěvek".

Dominik Simon a Mark Streit
Spustit audio