Záchranáři v Sušici přišli o střechu nad hlavou

30. říjen 2017

Denně pomáhají lidem a zachraňují životy. Teď se ale sami ocitli v situaci, kdy potřebovali podat pomocnou ruku. Řeč je o záchranářích v Sušici, kterým v neděli vichřice sebrala střechu jejich základny.

Vichřice, která se v neděli prohnala Českem a způsobila rozsáhlé škody, komplikovala práci i záchranné službě v Plzeňském kraji. Posádky sanitek musely na několika místech žádat hasiče o uvolnění silnice při cestě za pacientem. Bez proudu se na hodiny ocitlo i několik výjezdových stanovišť záchranářů na Klatovsku a na Tachovsku.

V Sušici vítr sebral kus střechy z objektu, kde sídlí záchranáři. Ti se tak dočasně přestěhovali k místním hasičům, kteří jim velmi rychle prakticky přenechali celé první patro hasičské základny. Díky vzájemné pomoci se podařilo do nových provizorních prostor přestěhovat vše potřebné k fungování Zdravotnické záchranné služby.

Podaná pomocná ruka hasičů

„V naší budově byly volné prostory, se kterými se počítalo při mimořádných událostech. Takže když nastala tato situace, konzultoval jsem to s městským úřadem a hned po odsouhlasení, jsme prostory poskytli,“ uvedl velitel družstva profesionálních hasičů Milan Cibulka.

Poškozenou budovu záchranné služby teď bude opravovat její vlastník. Zatím není jasné, jak dlouho budou záchranáři v Sušici v náhradních prostorech. Podle jejich odhadů to bude několik týdnů.

autor: jik
Spustit audio