Žáci základních a středních škol dostali pololetní vysvědčení

Na základních a středních školách se dnes rozdávalo pololetní vysvědčení. Někde učitelé využili slovní hodnocení, jinde dávali klasické známky. Školáci se většinou celý den normálně učili. Například na 28. základní škole v Plzni prvňáci dostali své první hodnocení při poslední hodině, zatímco žákům z druhého stupně je rozdávali třídní učitelé průběžně během celého vyučování, když u nich měli svoji hodinu.

„Negativní následky dvouleté pandemie na každém z nich určitě budou. Někde více jinde méně. Myslím si, že ale udělali maximum, aby byli připraveni na přijímačky na střední školu, a aby ten přechod následně zvládli,“ zhodnotil Martin Řehák, který je třídním učitelem 9.B na 28. ZŠ v Plzni.

To prvňáčci Renaty Balajové si při slavnostní hodině nejprve společně zazpívali. Potom jim všem paní učitelka postupně předala vysvědčení. „Musím velmi pochválit, že mám hrozně moc šikovné a chytré děti. A jsem na vás všechny moc pyšná, že jsme za těch pět měsíců ušli velikánský kus cesty,“ uzavřela Renata Balajová.

Jen v Plzni si své vůbec první vysvědčení odneslo zhruba 1 600 dětí z prvních tříd. Jednodenní pololetní prázdniny školáci budou mít v pátek 4. února. V některých regionech na ně pak od pondělí navážou týdenní jarní prázdniny. Týká se to Plzně, severního a jižního Plzeňska.

autoři: Martina Klímová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio