Začíná předprodej permanentek na novou prvoligovou sezónu fotbalové Viktorie Plzeň

Velice zvláštně a hlavně bez diváků končila poslední sezona fotbalové Viktorie Plzeň. Ovlivní koronavirová krize i nadcházející prvoligový roční? To zatím nikdo netuší. Co ale víme zcela jistě, že právě dnes začínají Viktoriáni prodávat permanentky na novou sezonu.

„Prodejem permanentek jsme se poměrně dlouhou dobu zabývali. Ta situace, která nás v minulých měsících potkala, tak s tou jsme se nikdy před tím nesetkali, takže jsme řešili, jakým způsobem našim fanouškům permanentky nabídnout. Měli jsme připraveno několik scénářů. Nakonec jsme se rozhodli, že permanentky nabídneme těm, kteří ji měli v minulé sezoně. To znamená, že stávající držitelé si ji budou moci pořídit i a na novou sezonu,“ vysvětlil Václav Hanzlík, mluvčí Viktorie Plzeň s tím, že s volným prodejem zatím klub nepočítá.

Pokladny ve Štruncových sadech v Plzni budou dnes otevřené od 13:00 do 18:00. V dalších dnech, včetně víkendu, to bude vždy mezi 9. a 17. hodinou. Stávající permanentkáři mají garanci rezervace svého místa a své zvýhodněné ceny až do 11. září.

Nová sezona přináší levnější permanentku

Nadcházející prvoligový ročník přináší několik změn. Bude ho hrát 18 týmů a také se ruší nadstavbová část. To se promítne i do ceny permanentek. „Cenu permanentek jsme se snažili nastavit vstřícně směrem k fanouškům, takže došlo i k malému zlevnění oproti loňské permanentce, která obsahovala více zápasů,“ doplnil Václav Hanzlík.

Minulý ročník se odehrával bez diváků v hledišti, což se Viktoria Plzeň rozhodla svým fanouškům kompenzovat v podobě 10% slevy na novou permanentku. Podle Václava Hanzlíka mají vlastníci permanentek volbu. Buď mohou využít nabízené slevy, anebo naopak kompenzaci žádat nebudou a tím podpoří klub. „Reagovali jsme na to, že část fanoušků nás oslovila s tím, že žádnou kompenzaci nežádá, a že naopak svůj klub chtějí podpořit. Na základě toho jsme tuto volbu zvolili. My respektujeme, ať se fanoušek rozhodne jakkoliv, a i když slevu využije, tak my mu děkujeme a chápeme obě tato rozhodnutí,“ vysvětlil mluvčí.

Nový ročník startuje 22. srpna, za jakých podmínek ale zatím není jasné

Vzhledem k tomu, že nový ročník startuje až za 14 dní, tak co se týče protikoronavirových opatření, klub zatím podle Václava Hanzlíka vyčkává, jak se bude aktuální situace vyvíjet. Zároveň přiznává, že je možné, že se na první utkání nedostanou všichni fanoušci, protože Viktorie Plzeň prodej permanentních vstupenek nijak nelimituje.

První ligový zápas čeká na hráče Viktorie Plzeň 22. srpna, kdy ve Štruncových sadech přivítají tým Opavy.

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio