Zahrajte si turistickou hru Domažlicko s mobilem v kapse

27. červen 2019 08:20

Používáte chytrý telefon? Pak se můžete při svém letním putování zapojit do zajímavé turistické hry. Tu si pro své návštěvníky připravila infocentra na Domažlicku.

Domažlicko s mobilem v kapse, to je název hry, kterou připravilo Městské kulturní centrum Domažlice ve spolupráci s dalšími infocentry v okolí. Letos má hra podtitul Voda jako hnací síla. Pracovníci jednotlivých infocenter připravili na 95 atraktivních míst. Lidé mohou putovat i po tak zajímavých místech, jakým je pramen říčky Andělice, ke Kojetickému rybníčku s žabím podchodem, k akvaduktu u Havlovic nebo k Vachatově rozhledně, kde se nachází evropské rozvodí.

Stačí mít čtečku QR kódů a zaregistrovat se

Soutěžit může každý, kdo používá takzvaně chytrý telefon. Stačí se zaregistrovat na stránkách www.svazekdomazlicko.cz, pak nainstalovat čtečku QR kódů, a ty pak načítat na vybraných turistických zastaveních. Jejich seznam je k dispozici v infocentrech v Domažlicích, Horšovském Týně, Poběžovicích, Holýšově, Bělé nad Radbuzou, Klenčí pod Čerchovem a ve Kdyni.

Soutěž probíhá v hlavní turistické sezoně, a to od května do října. Stačí nasbírat 15 tematických míst ze seznamu a výhra je vaše. Odměnou je absolventská turistická vizitka, kterou si můžete vyzvednout v partnerských infocentrech. 

Podle vedoucí domažlického infocentra Jany Jankovcové vše vzniklo před pár lety díky skvělé spolupráci infocenter a jejich pravidelnému setkávání. Tato hra je vlastně nadstavbou k interaktivní mapě Svazku Domažlicko, kde lidé naleznou turistické cíle, dopravu, ubytování nebo stravování.

autoři: Veronika Černá , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio