Zájem o kempy trvá a volných míst ubývá

10. červenec 2022 06:38, aktualizováno

Kempy v plzeňském regionu si na začátku prázdnin na nezájem návštěvníků nestěžují. Zájem o spaní pod stanem roste. Navíc se pomalu vrací také zahraniční klientela. Na řadě míst už mají obsazené chatky na všechny červencové a srpnové termíny.

V retrokempu Habr u Volduch na Rokycansku mají všech 18 chatek obsazených až do poloviny srpna. Pak se nějaká volná chatička najde. Na louce pro karavany a stany je ale místa zatím dost. Klientela v kempu se moc nemění. „Jsou to party lidí, které jsou zvyklé sem jezdit. Jsou to chovatelé pejsků nebo teambuildingy z firem. Teď je tady parta z Plzně, co sem jezdí už 20 let,“ potvrdila recepční Jitka Kotvová.

Návštěvníci si v kempech odpočinou od moderních technologií, protože na některých místech vůbec není signál. Užívají si tak spojení s přírodou a pořádají výlety do okolí.

Plné jsou i další kempy v kraji

V Hnačově na Klatovsku mají obsazených všech 31 chatek. Karavany a stany se ale ještě do autokempu vejdou. Plzeňský kemp Ostende by měl být zaplněný z necelé poloviny. Relativně plno je také v kempu Babylon u Domažlic. Tady zaznamenali úbytek karavanů, ale zato vyšší zájem o stanová místa.

„Oproti covidovým rokům se nám vrátili i zahraniční turisté. V porovnání s covidovými roky je obsazenost vyšší řádově o 20 procent,“ zhodnotil návštěvnost kempu Keramika u Hracholuské přehrady zástupce provozovatele Vladimír Čech.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio