Zájemci se mohou hlásit o další sociální byty v plzeňském Zátiší. Dokončeny budou v září

20. červen 2022 16:58, aktualizováno

V Plzni v lokalitě Zátiší pokračuje výstavba městských bytů. Město by tam v září mělo dokončit dalších deset domů pro seniory, hendikepované a jinak sociálně znevýhodněné lidi. Zájemci z řad seniorů a handicapovaných se už mohou hlásit o pronájem.

Loni v červnu bylo v Plzni na Zátiší dokončeno osm domů se 77 byty. O městské bydlení byl tehdy velký zájem. Zbylých 102 bytů by mělo být zkolaudováno letos v září. Jedná se o sociální byty, o které se mohou zájemci hlásit do 13. července tohoto roku.

„Jde o 38 bytů pro seniory a zdravotně postižené. Cesty, jak se o byt přihlásit, jsou dvě. Buď na webu byty.plzen.eu nebo na kontaktním místě pro bydlení v Jagellonské 8,“ uvedl náměstek primátora David Šlouf z ODS. Přihlášky jsou bodovány podle určitých kritérií.

Zájem o bydlení je obrovský

Po dokončení první etapy výstavby bytů poptávka několikanásobně převyšovala nabídku. Město by tak chtělo dále stavit dostupné nájemní byty a pokračovat v tomto trendu. „Vytipovali jsme osm lokalit, kde jsou pozemky v majetku města a chceme zde v dohledné době postavit 400 bytů zejména pro mladé rodiny a seniory, kde je úroveň poptávky nejvyšší,“ doplnil David Šlouf.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio