ZUŠ OPEN 2019: Základní umělecká škola Terezie Brzkové v Plzni hraje všemi nástroji

2. květen 2019

Na chodbách školy, která sídlí hned v několika budovách v plzeňské městské části Skvrňany, se prolínají zvuky. Ne jen tak ledajaké: chloubou a hlavní náplní Základní umělecké školy Terezie Brzkové je hudba. Věnují se tu jak klasickým hudebním nástrojům, od piana po kontrabas, tak třeba i dnes méně obvyklým jako je lesní roh.

Největší odměnou je podle ředitelky školy Iva Vainarová, když se do školy vracejí potomci absolventů. Největší odměnou je podle ředitelky školy Ivy Vainarové, když se do školy vracejí potomci absolventů. Základní umělecká škola má i výtvarné obory. Populární je například kroužek animace. Přesto, že je výtvarný obor spíše popelkou, sbírají žáci četná ocenění i na mezinárodních soutěžích.

Letos se škola zúčastní happeningu ZUŠ OPEN v rámci společného vystoupení s dalšími školami na náměstí Republiky v Plzni. Společný happening ZUŠ Plzeňského kraje pod záštitou hejtmana a primátora města Plzně se uskuteční 31. května od 10:00 hodin a druhý den, tedy 1. června 2019 bude program pokračovat až do 18 hodin. Vystoupení bude samozřejmě hudební.

Jak vypadá výsledek osmiletého úsilí výuky hry na housle? Na to se podívejte ve videu. 

autor: Pavel Halla | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka