Základní umělecká škola Trnka v Plzni předává vysvědčení z výdejního okénka

I soukromá Základní umělecká škola Trnka v Plzni na Doubravce vyučuje své žáky na dálku. Učitelé se rozhodli, že vysvědčení nebudou posílat emailem, ale chtěli si alespoň na chvíli s žáky popovídat a vysvědčení jim předat osobně byť jen z výdejního okénka.

ZUŠ Trnka rozdává vysvědčení přes výdejní okénko

Základní umělecká škola Trnka má krásně vyzdobený školní vchod a v těchto dnech žákům předávají učitelé školy vysvědčení přes výdejní okénko, které má podobu rámu obrazu se záclonkami. „Nechtěli jsme dětem posílat hodnocení emailem nebo jinak neosobně, protože to je věc, kterou je potřeba předat si do ruky. Kromě toho dostávají balíček s pomůckami,“ sdělila ředitelka školy Daša Nesvedová.

Od prvního dne vyučuje škola kvůli protikoronavirovým omezením online a děti se stále na hodiny přihlašují. „Myslím si, že to funguje velice dobře i přesto, že to určitě nenahradí osobní kontakt. Když malujete obraz, tak je potřeba, aby stál učitel vedle vás a mohl vám ukázat, jak pokládat štětec a namíchat barvu. To se nedá nahradit online,“ poznamenala Daša Nesvedová.

ZUŠ Trnka rozdává vysvědčení přes výdejní okénko

I přes online výuku dokázali žáci udělat mnoho práce a výsledky jsou podle paní ředitelky vynikající. Žákům osobní výuka chybí, do umělecké školy dochází rádi, ale online výuku zvládají a mají dokonce i výborný prospěch. Základní umělecká škola Trnka má zhruba 300 žáků a vysvědčení jim z výdejního okénka budou vydávat až do pátku, a to vždy od 14:00 do 18:45.

autoři: Lukáš Milota , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio