Zakoupením vánočního stromku v Plané můžete udělat dobrý skutek

15. prosinec 2022 08:20, aktualizováno

Koupit si vánoční strom a navíc podpořit dobrou věc. Takovou možnost dostanou lidé v Plané na Tachovsku v neděli 18. prosince, kdy se koná prodej stromků z prořezů plánských lesů.

Akci pořádá město už druhým rokem. Prodejní místo zájemci najdou mezi 15:00 a 17:00 na náměstí Svobody před budovou knihovny a infocentra. K dispozici bude zhruba 90 smrčků, pro nakupující budou připraveny také palačinky a svařák.

Pokud si pořídíte stromek z prořezů plánských lesů a ne například z plantáže, kde se pěstují cíleně za účelem pozdějšího prodeje, uděláte rovnou dva dobré skutky. Tím prvním je vstřícné gesto vůči přírodě a životnímu prostředí. Stromky z prořezů by se totiž pokácely v každém případě a takto alespoň mohou ještě pomoci vytvořit vánoční atmosféru ve vašich domovech.

Důležitý je pak také charitativní aspekt plánské prodejní akce. „Zájemci si mohou stromek zakoupit za libovolnou částku, výše je na jejich uvážení. Veškerý výtěžek poputuje do kasičky mobilního Domácího hospice Západ, který poskytuje služby paliativní péče,“ říká starostka Plané Martina Němečková.

autoři: Jakub Kabourek , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio