Zapečený květák s vepřovým masem a pohankou
podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních
Suroviny:
400g vepřové kýty namleté nahrubo
300g vařeného čerstvého květáku
300g spařené pohanky
200g cibule
200g čerstvé papriky
200g nastrouhaného sýra eidam (25% tuku)
1 dcl slunečnicového oleje
3 stroužky česneku
mletý kmín
sůl, pepř
Postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nahrubo namletou kýtu, koření, papriku nakrájenou na nudličky, utřený česnek a dusíme až je maso měkké. Poté přidáme vařený květák, spařenou pohanku a polovinu nastrouhaného sýra a dobře promícháme. Hmotu vložíme do vymazaného pekáče a pečeme v troubě při 150°C. Před koncem pečení posypeme povrch zbytkem strouhaného sýra a dopečeme.
Přílohy: vařený brambor, zeleninové saláty
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.