Zbavit se mravenců není jednoduché. Chemii navíc nemůžete použít vždycky

"V rodinném domku se objevili faraoni, je to něco příšerného," telefonovala jedna z posluchaček a další si zase stěžovala, že má ve fóliáku velké černé mravence. Pozvali jsme k mikrofonu odborníka a ten poradil, co s tím.

Luboš Rodina, pracovník deratizační firmy Desinsekta v Plzni říká, že přípravků na hubení mravenců je spoustu - gelová nebo granulovaná nástraha a samozřejmě také postřik. Technici dávají pozor na to, aby při aplikaci neohrozili domácí zvířata. Poslechněte si i další rady a nezapomeňte, že mravence lesního likvidovat nemůžete, je totiž chráněný.

Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení poradí, jak se zbavit červotoče a také, co dělat, když soused při opravách svého bytu poškodí i ten náš.

Jak správně zazimovat zahradní bazény se dozvíte od Martina Zikuly, prodejce a výrobce bazénů v Plzni.

Pracovníci Územního svazu Českého rybářského svazu v Plzni se pochlubí podzimním zarybňování vodních toků v západních Čechách.

autoři: Jiří Šobr , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.