ZČU zve v pátek na Noc vědců. Stačí se připojit na internet

26. listopad 2020 19:00

Západočeská univerzita v Plzni se v pátek 27. listopadu opět připojí k evropské Noci vědců. Letos pozve zájemce prostřednictvím online přenosu do univerzitního kampusu, který bude plný zábavných pokusů a hrátek s vědou.

Noc vědců - virtuální realita ve formuli

Poodhalte zákulisí vědecké činnosti odehrávající se na Západočeské univerzitě v Plzni! V letošním roce si přímo z vašich domovů můžete prohlédnout v naší online vědecké laboratoři práci akademiků vznikající na devíti fakultách a ve čtyřech výzkumných centrech. Experimenty vycházející z běžného života i ukázky nově vzniklých vynálezů vám představí vědu z netradičního úhlu pohledu během dvouhodinového live streamu přímo z univerzitního kampusu. Začíná se v 18 hodin na YouTube ZČU.

Kompletní program Noci vědců se ZČU najdete zde.

Noc vědců je celorepubliková vědecko-popularizační akce, která zapojuje všechny lidi do inspirujícího prostředí vědy. Návštěvníci si hrají, poznávají, zkoušejí a snaží se pochopit a objevovat tento fascinující svět. Každý rok na jeden večer otevírá brány vědeckých institucí a univerzit a blíže představuje vědce a důležitost jejich práce pro naši společnost.

autoři: Veronika Krátká , iko | zdroje: Český rozhlas Plzeň , Vodárna Plzeň
Spustit audio