Zda se plzeňští Indiáni budou bránit odečtu extraligových bodů jasné není, kdo je novým ředitelem klubu ano

6. leden 2011

Jan Svoboda je novým ředitelem hokejového klubu HC Plzeň 1929. Tento post se uvolnil poté, co Jan Zavoral v reakci na kontumační aféru rezignoval. Jan Svoboda toho zatím se západočeskou metropolí příliš společného nemá. Sám ale věří, že se to v příštích týdnech změní. Pokračuje Jan Markup.

Bývalý ředitel klubu Zavoral rezignoval na post ředitele v listopadu, poté co vyšlo najevo, že HC Plzeň 1929 chyboval při hráčských registracích a následně přišel o 19 bodů v extraligové tabulce.

Pro 51 letého Jana Svobodu je práce v hokejovém klubu novou výzvou.“ Musí mě to především bavit“, prohlásil dlouholetý hráč ragbyového klubu pražské Slavie při svém oficiálním představení. Že je Pražák a s Plzní toho zatím příliš společného nemá Jan Svoboda nezakrýval.


Jan Svoboda působil ve společnostech Siemens Česká republika a Contactel. V zahraničí pracoval v řídících pozicích společnosti Siemens a na privátních telekomunikačních projektech. Tři sezóny také z pozice zástupce sponzora spolupracoval s pražskou Spartou. S plzeňskými Indiány podepsal Svoboda smlouvu na dobu neurčitou.


Jedním z hlavních úkolů je seznámit se s plzeňským prostředím a pak pomoci zefektivnit řízení klubu.


Dosavadní ředitel klubu Jaromír Zavoral v klubu zůstává a měl by se podílet na přípravě A mužstva. To čeká nelehký boj o předkolo play-off. Jan Svoboda odmítl kontumační aféru jakkoliv komentovat, plzeňskému týmu ale věří.

autor: jnm
Spustit audio