Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny:

250 g kysaného zelí
3 mrkve
1/4 menšího celeru
1 cibule

Na zálivku:
200 ml bílého jogurtu
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička worchesterové omáčky
mletý pepř
špetka cukru
sůl


Postup:

Nejprve si připravíme zálivku.
V míse promícháme jogurt, s hořčicí a worchesterovou omáčkou, osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Oloupaný a omytý celer a mrkev nastrouháme, kysané zelí překrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme na kolečka a vše promícháme s připravenou zálivkou. Před podáváním salát necháme chvíli proležet.

Celková doba přípravy cca 20 minut
4 – 6 porcí

autor: šéfkuchař