Ženou regionu se za Karlovarský kraj stala dobrovolnice a operátorka tísňové linky

2. říjen 2019 10:00

Jubilejní desátý ročník ankety Žena regionu za Karlovarský kraj zná svou vítězku. Stala se jí Jana Třísková, operátorka tísňové linky 112 a dobrovolnice v Hospici sv. Jiří v Chebu. V hlasování veřejnosti obdržela nejvíce hlasů.

Prestižní ocenění předala Janě Třískové 1. řijna v Becherově vile v Karlových Varech hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová, která zároveň udělila dvě Ceny hejtmanky ženám na druhém a třetím místě. Slavnostního předání se účastnily všechny finalistky za přítomnosti zástupců soutěže i partnerů.

Jana Třísková pracuje jako operační technik tísňové linky 112 a zároveň je dobrovolnicí v Hospicu svatého Jiří v Chebu. Ve svém volném čase se ráda účastní benefičních akcí. Pořádá například takzvané Hospicové postřižiny a další akce na podporu činnosti hospice. Okolí si ji velmi cení pro její obětavost.

Vítězka postupuje do celorepublikového kola, kde o prvenství znovu rozhodně hlasování veřejnosti. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 30. října 2019 v Senátu Parlamentu ČR.

Finalistky 10. ročníku za Karlovarský kraj:

Jana Třísková (vítězka) – Jana je operačním technikem tísňové linky 112, zároveň je dobrovolnicí v obecně prospěšné společnosti Hospic Sv. Jiří, aktivní běžkyní, která se účastní sportovních akcí s benefičním rozměrem. Pořádá i tzv. hospicové postřižiny a pustila se do pořádání akce SWAP na podporu činnosti Hospice Sv. Jiří.

Lenka Teturová (Cena hejtmanky) – Podnikatelka s výukou angličtiny formou znakové řeči pro malé děti a členkou výboru volejbalového klubu. 

Martina Gebauerová (Cena hejtmanky) – Martina má pod svými křídly základní školu Lusanja v Ugandě.  Založila charitativní sbírku pro tuto školu. Z Česka pomáhá s adopcemi na dálku v Ugandě a sama finančně podporuje jednu místní holčičku.

Nikol Jelínková – Před několika lety otevřela jako jedna z prvních v ČR e-shop se zdravou stravou a později se zaměřila na raw stravu. Začala šít látkové plenky a látkové potřeby pro ženy. Nikol podporuje svým podnikáním ekologické cítění rodin.

Drahomíra Opletalová – Zakladatelka Kulturního sdružení Drahušky Opletalové se celý život věnuje dětem. Má dlouholeté zkušenosti s organizací dětských akcí jako jsou tábory, zájezdy, maškarní bály, zájezdy a tábory v cizině, vánoční besídky.  

Olga Pištejová – Olga se celý pracovní život věnovala nemocným lidem. Osobně je členkou několika organizací tematicky spjatých s péčí o nemocné.  

Daniela Radová – Reprezentantka ČR od dorostenek až po dospělé v házené je členkou Komise rozhodčích Českého svazu házené. Stala se první ženskou rozhodčí, která rozhodovala v ČR nejvyšší domácí seniorské soutěže. Je předsedkyní sportovního klubu a dokázala realizovat vybudování víceúčelové sportovní haly, která nese název Sportovní hala Milana Prokeše.

Sonia Sudimacová – Sonia je zakladatelkou organizace Dětský úsvit z.s. Vedle této činnosti organizace pomáhá rodinám s dětmi s diagnózou PAS a podporuje neformální pečovatele v ČR. 

Miroslava Tlučhořová – Spoluzakladatelka rodinného a komunitního centra Domeček, kterým prošlo přes 300 dětí. Mirka se každodenně podílí plynulém chodu, vede lekce cvičení, zajišťuje vzdělávací program pro děti i rodiče, shání finance pomocí fundraisingu a získáváním dotací nejen pro Domeček, ale i pro lidi z okolí, kteří pomoc potřebují.

Mirka Valašíková Křížová – Mirka nejprve učila, jak správně navázat a nosit své dítě v šátku, pak přidala laktační poradenství a nyní je i průvodkyní v těhotenství a mateřství. Je hlavní organizátorkou a duchovní matkou chebského festivalu o cestách ke spokojenému rodičovství Být spolu, který měl již pět ročníků.

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio