Ženšen chudých můžeme pěstovat i v našich podmínkách, přezimuje venku

4. prosinec 2020

Podle bylinkářky Štěpánky Janoutové je pěstování tzv. ženšenu chudých neboli pazvonku chloupkatého snadné, musíme ho ale chránit před plži.

To nejhorší, co můžete v zimě udělat, je pouštět psa žijícího venku na delší dobu do tepla. Raději přizpůsobte chladnému počasí psí boudu a krmivo, radí veterinář Miroslav Svatoš.

Recept na Ocet čtyř zlodějů nabízí autorka květinových kuchařek Jana Vlková. Jde o univerzální dezinfekci, kterou využijete i v rámci předvánočního úklidu.

Lektorka výtvarných technik Lenka Kohoutová přináší návod na výrobu vánoční dekorace. Dřevěné výřezy zdobené korálky se hodí i jako ozdoba na vánoční stromeček.

Který vánoční dárek udělá radost houbaři? Několik tipů dává Zdeněk Hájek, předseda Mykologického klubu Plzeň.

Chcete mít jistotu, že o váš řezaný vánoční stromeček bude dobře postaráno a on vám pak déle vydrží? Kupte ho včas a postarejte se o něj sami. Základem jsou chlad a voda, říká Petr Dvořák z jednoho z plzeňských hobby marketů.

Na dotaz týkající se větší žravosti v bytě chovaného bulteriéra odpovídá odbornice na výživu psů Eva Durasová, majitelka jednoho z plzeňských psích salónů.

Zveme také na vánoční výstavu v Domě historie Přešticka.

Podrobnosti hledejte v záznamu Hobby magazínu speciál.

autor: Soňa Vaicenbacherová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio