Změny ve vysílání Českého rozhlasu Plzeň během nouzového stavu

24. březen 2020

Vzhledem k epidemiologické situaci přistupuje i Český rozhlas Plzeň k některým změnám v programu. Část z nich má příčinu v omezení rizikových kontaktů a tedy i v přístupu do rozhlasové budovy. Naší prioritou je udržet pravidelné denní vysílání, musíme tedy chránit všechny kolegy, kteří jsou pro chod stanice zcela nezbytní. Všechny uvedené změny jsou pouze dočasné a po uklidnění situace se zase veškeré rubriky do vysílání vrátí.

Co z vysílání dočasně vypadlo?

Tipy pro volný čas a kulturní příspěvky

Dočasně je nevysíláme, protože se žádné veřejné akce nekonají a není tedy kam zvát.

Náš host

Kvůli omezenému přístupu do budovy není možné zvát hosty k osobní návštěvě studia.

Co vás zajímá

Stejný případ jako Náš host. U hostů, kteří přicházejí do budovy, bychom nebyli schopni eliminovat riziko nákazy.

Špalíček

Ani ten nemůžeme v této době vyrábět, protože jeho autoři jsou převážně externisté a u nich nejsme schopni „ohlídat rizikovost“.

Co se jen trochu změnilo?

Poradíme vám

Tuto rubriku nadále vysíláme v 10:10, ale host vstupuje pouze po telefonu na jeden vstup. Pravidelně jsme ve spojení s krajskými epidemiology, abychom sledovali aktuální situaci, ale nevynecháváme ani oblíbené veterinární nebo spotřebitelské rady.

Co naopak přibylo?

Desatero bezpečného chování

Tuto rubriku uslyšíte průběžně po celý den. Jde o souhrn rad, jak se v této nelehké době chovat a jak maximálně omezit riziko nákazy.

Poděkování do první linie

Téměř v každé vysílací hodině posíláme písničku tzv. do první linie, tedy všem lékařům, zdravotním sestrám, záchranářům, ale také pracovníkům hygienických stanic nebo například řidičům hromadné dopravy.

Na klidné vlně se Zdeňkem Junákem

Pořad po dobu nouzového stavu vysíláme každý všední den mezi 9. a 10. hodinou. Posluchači si v něm můžou posílat vzkazy a třeba i vyjadřovat sounáležitost v této nelehké době. Telefonní číslo do pořadu je 731 800 900. Moderátora Zdeňka Junáka znáte například z role četníka Josefa Ambrože z Četnických humoresek.

Zpravodajské speciály

Každý všední den v čase 12:00-12:30 a 18:00-18:30 přebíráme zpravodajský speciál, v němž shrnujeme veškeré aktuální informace o epidemiologické situaci a reálných dopadech na veřejnost.

autor: Petr Handl | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka