ZUŠ OPEN 2019: Děti ze základní umělecké školy v Dobřanech se těší na vystoupení s  Magdalenou Koženou

23. květen 2019

Základní umělecká škola Johanna Sebastiana Bacha v Dobřanech se do letošního happeningu ZUŠ Open zapojila hned třikrát. Ze všeho nejvíc se děti těší na společné vystoupení s patronkou ZUŠ Open Magdalenou Koženou na plzeňském náměstí. Do ZUŠ Open se škola zapojuje aktivně od začátku projektu.

Jak nám prozradil ředitel školy Jan Vozár, originálním nápadem při prvním ročníku ZUŠ Open v roce 2016 se škola dokonce dostala do české knihy rekordů. Na dobřanském náměstí vytvořili žáci této školy živý houslový klíč.

Dobřanská základní škola působí ve městě od konce roku 1946. Od té doby se několikrát stěhovala. Natrvalo se ve třípatrové budově usídlila počátkem 90. let. V současné době navštěvuje školu přes 400 žáků. Škola v současné době nabízí všechny čtyři obory vzdělávání: hudební, výtvarný, taneční a od září letošního roku také literárně dramatický.

Celá škola teď žije přípravami na třetí ročník happeningu ZUŠ Open. Nedávno se děti zapojili do takzvaného Nýřanského ZUŠkování, ve kterém účinkovali také děti ze ZUŠ Třemošná, Stod, Holýšov a Nýřany. Druhou akcí, při které tato základní umělecká škola připomene veřejnosti svoji užitečnost, bude vystoupení při otevření nového multifunkčního centra v Dobřanech.      

Největší pozornost teď ale všichni věnují hlavnímu programu ZUŠ Open na plzeňském náměstí, které se uskuteční 31. května a 1. června. V pátek vystoupí dobřanská soubor Vozembach od půl druhé. Od 14 hodin pak společně s dalšími třemi soubory doprovodí Magdalenu Koženou, která zazpívá dvě lidové písně: Pod tím naším okénečkem a Plzeňská věž. Krátce před půl šestou pak ještě zahraje dobřanský dětský orchestr Macarát. 

autor: Pavel Halla | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.