Bavorský rozhlas oslavil 75 let, s budováním DAB+ sítě začal před dekádou

9. únor 2024

Další z významných podporovatelů digitálního rádia slaví své jubileum. Bavorský veřejnoprávní rozhlas si připomněl 25. ledna své pětasedmdesáté narozeniny. 75 let Bavorského rozhlasu ukazuje podle instituce vášeň, se kterou tvůrci programů pracují, den co den, a to ve všech 30 místech v německé spolkové zemi, od techniků až po moderátory.

Čtěte také

Cílem Bavorského rozhlasu bylo posluchačům vždy zajistit, aby získal nejlepší možnou nabídku – dobře podloženou, spolehlivou, jedinečnou, 24 hodin denně. „Naším cílem musí být, aby lidé v Bavorsku i nadále říkali: Je dobře, že BR existuje! Úkol, který je v době umělé inteligence a falešných zpráv stále důležitější,“ uvedla ředitelka instituce Katja Wildermuth a doplnila: „Nezávislá kvalitní média jsou důležitější než kdy jindy." Vytořen byl i speciální web br.de/75.

Bavorský rozhlas má v tamní spolkové zemi nejrozsáhlejší síť DAB+ vysílačů, kterou buduje podle portálu ukwtv.de již od roku 2014, takže letos tomu je již deset let. Veřejnoprávní vysílatel neustále vytipovává nové a nové lokality a ani v současné době v rozšiřování digitálního signálu svých stanic nepolevuje. Nedávno například spustil nedaleko Lipenské přehrady nový vysílač Oberfraunewald. Signál z vybraných bavorských kót je zachytitelný i na omezeném území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související