Dům seniorů v libereckém Františkově ubytoval první válečné uprchlíky z Ukrajiny. Mezi nimi i dvě sestry, utekly z Charkova

23. březen 2022

Pomoc lidem prchajícím před válečným konfliktem na Ukrajině nabízejí v Libereckém kraji i domovy seniorů. Například ten v libereckém Františkově jim poskytl celkem čtyři takzvané hostinské pokoje.

Čtěte také

Do pomoci válečným uprchlíkům z Ukrajiny se v Libereckém kraji zapojili i poskytovatelé sociálních služeb. „Vím v tuhle chvíli zhruba o pěti, šesti organizacích, které se do toho zapojily a ubytovávají ukrajinské uprchlíky. V současné době jsme schopni nabídnout, jako sociální služby v Libereckém kraji, více jak 50 lůžek,“ uvedl předseda Asociace poskytovatelů sociálních služeb Libereckého kraje Jan Gabriel.

Například Dům seniorů v libereckém Františkově, kde je Jan Gabriel ředitelem, uvolnil čtyři pokoje, kde je možné ubytovat až dvanáct lidí. Nyní jsou už dva pokoje obsazené. V jednom bydlí manželé se starším příbuzným, v druhém dvě sestry seniorského věku. Mluvil s nimi redaktor Tomáš Mařas.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související