Novoroční předsevzetí očima odborníků aneb Jak na to, abychom nešlápli vedle

Kolegyně Ivana Bernáthová oslovila řadu odborníků, kteří poradí, jak na to, abychom svá předsevzetí naplnili.

Čtěte také

Nový rok je pro mnohé pomyslnou startovní čarou, od které se můžeme odrazit a začít dělat věci jinak a lépe. Dáváme si předsevzetí, že zhubneme, budeme žít zdravěji a zařadíme do svého života více sportu; přestaneme se stresovat a třeba se budeme snažit i o nový partnerský vztah.

V prvním díle se budeme věnovat zdravé stravě s Petrem Havlíčkem, a proč se trendy zdravé výživy neustále mění, se pokusí v druhém díle vysvětlit lékař David Frej. Psychoterapeutka a spisovatelka Barbora Englischová poví, že je důležité plnit si sny i ve vyšším věku.

Autor knih o partnerských vztazích Petr Casanova si myslí, že nalezení nového přítele nebo přítelkyně stojí za to. A to i ve vyšším věku. Když to navzdory snaze nevyjde, nic se neděje. Lidé mohou podle něj zůstat sami a přesto být šťastní.

Do posledního dílu seriálu si jeho autorka Ivana Bernáthová pozvala propagátora zdravého běhu Eduarda Kožušníka. Pravidelné běhání spolu s fitnessem, kondičním cvičením nebo jógou patří také k novoročním předsevzetím, která si lidé dávají.

Spustit audio

Související