O hudební dráze jsem vždycky snil a je to lepší, než jsem si to představoval. Igor Orozovič zve do divadla, na koncerty i na výstavu

22. září 2023

Podzimní koncertní šňůru už odstartoval se svojí novou hudební skupinou. Brzy ho také uvidíme v tanečním představení The Choice a na naší první scéně se představí jako Claudios v Shakespearově Hamletovi. To je výběr aktuálních i chystaných událostí herce a muzikanta Igora Orozoviče.

Taneční představení The Choice právě vzniká pod vedením monackého choreografa Asiera Edesa Eguiay. Igora Orozoviče přizvaly tanečnice Markéta Pospíšilová a Natálie Pavlasová, které jsou autorkami celého projektu. „Původní myšlenka byla, že budu s nimi mnohem víc tancovat. Já jsem vždycky hrozně rád tancoval. Dokonce v Ostravě jsem chodil i na ranní baletní rozcvičky. Ale jsem v inscenaci nakonec spíš jen takový průvodce, tančím spíše hlasem, provázím, jsem tam s nimi. Mám rád tyto spolupráce, které člověku otevírají další obzory. Vyloženě tady s tím výrazovým tancem jsme se mockrát nesetkal tak, abych byl součást představení, abych vidě, jak to vzniká, a jak tvůrci nad tím přemýšlejí. To je pro mne strašně zajímavý,“ přibližuje Igor Orozovič.

Začátkem prosince čeká Národní divadlo premiéra Shakespearova Hamleta v nastudování režijního dua SKUTR. Zde herec Igor Orozovič vystoupí v roli Claudia: „Líbí se mi, že je to pěkná role, ale líbí se mi to i pojetím, protože Hamlet dostane proti sobě soka, který je mu věkově podobný, takže to může být mnohem jiskřivější, může být mnohem naštvanější, myslím, že to může fungovat. Těším se na to hrozně.“

Krom probíhající koncertní šňůry svého sólového hudebního projektu zve Igor Orozovič také na výstavu svých koláží, které probíhá v rámci festivalu FEMAD v Poděbradech.

autoři: Jan Zítka , Monika Suchanková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.