Sedm zápasů, pět výher. Skvělý vstup, ale musíme být nohama na zemi, varuje kouč Sigmy Václav Jílek

4. září 2023 09:29

Olomoučtí fotbalisté potvrdili před reprezentační přestávkou dobrý vstup do sezóny. Na hřišti Hradce Králové vyhráli 3:1, a jsou tak po sedmém kole na třetím místě ligové tabulky.

„Samozřejmě pět vítězství ze sedmi zápasů je pro nás skvělý vstup, ale musíme být hodně, hodně nohama na zemi,“ tvrdí trenér olomouckých fotbalistů Václav Jílek. „Stejně jako jsme zahráli dobře, pak můžeme mít výpadek. Nemusíte vyhrát dvakrát, třikrát v řadě a je to zpátky. Musíme udržet pokoru,“ vyzývá kouč Hanáků.

Olomoučtí fotbalisté jsou v ligové tabulce třetí. Lépe na tom jsou jen pražská „S“. Právě na Spartě na úvod sezóny Hanáci prohráli. Neuspěli ani na hřišti dalšího pohárového účastníka –  v Plzni. V ostatních pěti zápasech ale Olomouc neztratila ani bod.

Stejně jako jsme zahráli dobře, pak můžeme mít výpadek.
Václav Jílek, trenér Sigmy Olomouc

„S výsledky je parádní spokojenost, úplně úžasný. Je to pro nás závazek, chceme hrát nahoře, chceme bojovat o ty nejvyšší příčky, takže nesmíme usnout na vavřínech,“ uvědomuje si obránce Ondřej Zmrzlý, který v Hradci Králové ke konci první půle srovnával na 1:1. V 76. minutě pak vstřelil rozhodující gól Jan Vodháněl, při závěrečném domácím risku pak na 3:1 pro hosty pečetil Lukáš Juliš.

Co stojí za dobrými výkony a výsledky Sigmy? I to si poslechněte v kompletní reportáži výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Tomáš Petr
Spustit audio