V soutěži Na lovu hraju naplno a nešetřil bych ani vlastní ženu a děti, tvrdí Jakub Kvášovský alias Kalkulátor

30. duben 2024

Je pohotový, vtipný a obávaný mezi soutěžícími. Jak mu šla ve škole matika? „Šla, ale já na to kašlal,“ přiznává dnes se smíchem Jakub Kvášovský v Blízkých setkáních. Nechybí mu křída a tabule? Co lítá dnes po třídách místo mokré houby a jak probíhá zkoušení žáků? Je důležité mít dnes všeobecný přehled, a co by měl člověk vědět? Je rozdíl mezi dřívějšími a dnešními vědomostními soutěžemi? Jak se dostal do soutěže Na lovu?

V hodinách matematiky údajně nedělal to, co by měl. „Tak jsem se na gymnáziu propracoval až k trojce. Dokonce mi podle mě hrozila čtyřka,“ vypráví. „Teď jsem si k matematice našel cestu a mám ji rád. Vedu k tomu i své žáky.“

V televizi je pro soutěžící silným a nemilosrdným soupeřem, který nešetří ani své vlastní studenty. „Jednou přišla do soutěže moje studentka z Prahy. Bylo mi líto, že jsem ji vyřadil,“ přiznává Jakub Kvášovský.

„Hraju vždycky naplno a nešetřil bych ani vlastní ženu či děti. Studio člověka vybičuje a nakopne. Když doma koukám na gauči, tak jsem schopný poplést otázky, které jsem ve studiu zodpověděl správně.“

Se svými kolegy lovci pravidelně trénují hlavu a paměť. „Scházíme se jednou týdně. Kromě toho si projíždím díly soutěže, ve kterých jsem nebyl, chodím na kvízy v hospodě a pořád si hledám informace. V televizním studiu je to ale o tom, jestli vám to v té správné chvíli naskočí. A to okýnko tam občas je,“ uzavírá Jakub Kvášovský v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související