Výborná v Himálajích. Sledujte benefiční dobrodružnou expedici na Radiožurnálu

Parta 19 dobrodruhů z neziskové organizace Brontosauři v Himálajích má před sebou velkou benefiční výzvu. Čeká ji cesta na motorkách k ledovcovému jezeru, rafting na Indu a výstup na šestitisícovku. A u všeho můžete být s nimi díky Lucii Výborné a reportérovi Tomáši Černému, kteří se na expedici do daleké Indie vydali s nimi. Poslouchejte Radiožurnál od pondělí 18. července, buďte u toho a hlavně pomáhejte s námi.

Všechny epizody

Brontosauři se do Himálají vydávají na benefiční výzvu už po páté. Letos v největším počtu celkem 19+2 účastníků. Těmi dvěma jsou Lucie Výborná a Tomáš Černý

V Malém Tibetu na samém severu Indie je vesnice Mulbekh. Jde o místo, kde se mění život za desítky let tak moc, jako u nás za několik století. Brontosauři se v Himalájích nesnaží někoho zachraňovat, ale pomáhají vyměnit si zkušenosti a dovednosti. Postavili v Mulbekhu školu a snaží se získat peníze na její provoz a údržbu.

Moderátorka Lucie Výborná a reportér Tomáš Černý zaznamenají nejen místo samotné, slavnostní otevírání školy, ale také to, jak se parta dobrovolníků potýká s výzvami, jako je přejezd hor na motorkách, rafting na divoké vodě nebo horolezectví. Každý si na jejich výkon může vsadit a získané finance se pak využijí přímo na místě.

Reportáže a speciální hosté

Lucie a Tomáš vás budou v pravidelných vstupech podrobně informovat, jak se expedice vyvíjí. Kromě toho pro vás Lucie v Indii natočí exkluzivní rozhovory s inspirativními osobnostmi, které na výpravě potká. 

Tím prvním byl hned v pondělí předseda organizace Brontosauři v Himálajích Jiří Sázel. Kromě něj si Lucie popovídala také s dalšími zkušenými účastníky výzvy, koučem Marianem Jelínkem a sportovním manažerem Janem Limportem.

Spustit audio

Související